Gå till innehåll

Discgolf

I Kumla stadspark finns en härlig skogsbana med 9 hål - en riktigt rolig, och klurig, aktivitet för hela familjen. Vem träffar fler träd än korgar tro..?

Två glada barn håller i varsitt bowlingklot

Karta och scorekort

Ladda ner appen ”UDisc” där du enkelt ser hela kartan och kan fylla i dina poäng på digitala scorekort: www.udisc.com Länk till annan webbplats.

Har du inga discar är du välkommen att låna i receptionen på Djupadalsbadet. Klicka här för öppettider. Länk till annan webbplats.

Lycka till!

Målet är att få discen att vila inuti korgen med så få kast som möjligt. Normalt sett lottas startordningen vid första hålet. När alla har kastat ut en första gång, så är det alltid den personens tur som ligger längst ifrån korgen, oavsett om det blir samma spelare som får kasta flera gånger i rad. Discen kastas från där den har kommit till vila.Alla kast räknas tills dess att discen vilar inuti korgen. Den spelare som har nyttjat lägst antal kast efter banans alla hål har vunnit.

På nästa hål kastar den med bäst resultat på hålet innan ut först. Vid kast över 10 meter från korgen är det tillåtet att falla över sitt läge efter att discen lämnat handen, så kallad eftersving. 10 meter och närmare korgen räknas som putt, då är det inte tillåtet att falla över, då blir det övertramp.

KONTAKT

Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se
Besöksadress: John Norlanders Gata 50
Mer att göra i Kumla stadspark: www.visitkumla.se/kumlastadspark

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 oktober 2023
Sidan publicerad av:
Piia Edh