Gå till innehåll

Kumla stadspark

Medan de vuxna kollar in perennodlingar lockar troligtvis lekplatsen Tivoli de yngre besökarna. Här kan man flyga runt i gungkarusellen tills magen känns upp och ner. Bad både ute och inne erbjuds också – liksom fågelskådning vid dammarna och en god bit mat. Vill du stanna för alltid (eller åtminstone några dagar)? Då kan du ta in på campingen mitt i parken.

Blomster och växtlighet, konstgjorda sjöar och promenadstråk - parken är verkligen en fantastisk plats för avkoppling och rekreation, men också för lekfullhet och rörelse. Här finns en hel massa aktiviteter som passar för hela familjen. Sommartid kan du spela minigolf, frisbeegolf, padel, boule, volleyboll eller varför inte bygga sandslott vid någon av stränderna. Vintertid är backen ner i parken perfekt för pulkaåkning! Passa även på att gå upptäcktsfärden för barn runt om i parken, ett smaskigt pris väntar för den som listar ut det rätta ordet.

I parken finns ett 2,5 km långt elljusspår och för den träningssugna finns både ett traditionellt utegym och möjlighet till olika övningar i det moderna utegymmet "City Art Gym".

Sommartid bjuds det på konserter från parkens utomhusscen, aktuella evenemang som sker i kommunen hittar du i vår evenemangskalender som du hittar här.

Arkitektur och konst

I stadsparken ligger ståtliga Sjöparkens växthus, en fantastisk byggnad vars entré utgörs av vinterträdgård och Palmrum. Inne i växthuset ligger orangerierna och här finns även fantastiska trädgårdar att njuta och inspireras av. Här finns även vacker konst att ta del av, både i växthuset och dess trädgårdar, men även i övriga parken. Se verken och dess placering i kartan nedan.

Här kommer lite bra att veta inför ditt besök i parken. Efter den praktiska informationen hittar du mer information om allt som finns att uppleva och göra här.

I området finns två restauranger för dig som vill ta dig något gott att äta och dricka i en fantastisk miljö.

I centrum endast cirka 500 meter från parkområdet finns fler restauranger och caféer.

I parken finns även flera allmänna grillplatser, så ta gärna med dig det du vill grilla. Ta med egen ved, då vedförrådet på plats fylls på sporadiskt.

Mitt i stadsparken ligger Djupadalsbadets trestjärniga camping. Här finns stugor, campingtomter, ställplatser, tältplatser och säsongsplatser för dig och dina nära och kära.

Mer information om campingen hittar du på www.djupadalsbadet.se/camping Länk till annan webbplats.

Centralt i Kumla, endast cirka 700 meter från parken, finns Kumla hotel. Mer information hittar du här: www.kumlahotel.se Länk till annan webbplats.

Kumla stadspark ligger centralt i Kumla, endast cirka 500 meter från centrum. Parkområdet ligger längst med Östra leden, följ skyltning mot camping.

I området finns två större parkeringar med fri parkering. Den ena ligger intill Sjöparkens växthus och den andra intill Djupadalsbadet bad och camping. Se broschyren med karta längre ner på sidan för parkeringarnas placering.

  • Du som är rullstolsburen kan ta dig fram överallt, med undantag för norra halvan av ön i sjön vid Sjöparkens växthus samt att du behöver ta dig över en bro för att komma till ön i Kumlasjön.
  • Det finns handikapptoalett i Sjöparkens växthus och intill lekplatsen vid Kumlasjön.
  • Det finns tydliga markeringar vid exempelvis glaspartier.
  • Det finns automatiska dörröppnare intill Djupadalsbadet och Sjöparkens växthuset, dock inte in till de olika rummen i växthuset.

KONTAKT

Kumla kommun
Telefon: 019-58 80 00
E-post: servicecenter@kumla.se
Besöksadress: Kyrkogatan 45, Kumla