Gå till innehåll

Våra kära grannar

Hos våra grannkommuner finns det upplevelser vi gärna vill tipsa dig om när du ändå är i området. Så innan du reser hem, knacka på hos våra trevliga grannar ❤

Örebro slott

Res till Örebro, och res tillbaka i tiden genom ett besök på Örebro slott. Här kan du träffa både kungligheter, krigsfångar, tjuvar och häxor, plus ett och annat spöke. Sommartid är slottet öppet dagligen med guidade visningar och utställningar.

www.orebroslott.se Länk till annan webbplats.

Askersund – Vätterns skärgård

30 minuter från Kumla når du Vätterns skärgård och den fantastiska trästaden Askersund. Upplev stadens mysiga gränder, caféer, restauranger och fina hamnkvarter. En riktigt småstadspärla! Och ta dig gärna vidare till en av många vackra vikar i skärgården för att njuta av sol, bad, tystnaden och den friska luften.

www.visitaskersund.se Länk till annan webbplats.

Tivedens nationalpark

Tycker du om att vandra? Då ska ta dig en timme från Kumla till Tivedens nationalpark. Området omfattar 2030 hektar och här finns nästan 3,5 mil markerade leder i häftig natur med stark vildmarkskänsla. Här, i en av Sydsveriges vildaste skogar, kan du vandra i kaotiska blockmarker med upp till 10 meter höga klippblock som har kommit med inlandsisen. Här finns också många spännande grottor, flera vackra vildmarkssjöar och flera platser för både vila och övernattning.

www.tiveden.se Länk till annan webbplats.

Bergöö i Hallsberg

Bergöös är ett kvarter i centrala Hallsberg med flera sevärdheter. I Bergööska huset finns Bergöövåningen med konst av Carl och Karin Larsson och Hallsbergs konsthall. I Magasinet bredvid finns en stor modelljärnväg och en utställning om järnvägen i Hallsberg. Huset är ritat av Ferdinand Boberg - en av våra mest namnkunniga arkitekter.

www.visithallsberg.se Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 november 2023
Sidan publicerad av:
Piia Edh