Gå till innehåll
Datum
Tid till

692-festivalen med Ulrik Munther och Mohelá på scen

Ulrik Munther och Mohela

Artisterna Ulrik Munther och Mohelá

SOMMAR I KUMLA: Sommarens bästa eftermiddag och kväll blir detta för er som uppskattar ett par härliga timmar med artister, musik, dj och en massa aktiviteter vid den nya skateparken i Kumla.

Det bjuds på aktiviteter som Ung fritid Kumla och Kumlas ungdomar varit med och planerat och Örebro skateboard finns på plats - så ta chansen att prova på. Du kommer även att kunna måla skateboards, testa graffitimålning och det bjuds på korv med bröd och dryck (så långt lagret räcker). Och uppträdanden av Ulrik Munther och Mohelá förstås!

Program för dagen

  • 15.00: Invigning
  • 15.00-18.00: Aktiviteter med Luft och lek (hinderbana, Bumperballs, fotbollsdart)
  • 15.00-19.00: Svenska kyrkan bjuder in till tävlingshjul med utmaningar och möjligheten att vara med och skapa en fotovägg under kvällen. Även Fritidsbanken finns på plats med roliga fritidsprylar att testa på.
  • 15.30-17.00: Prova på skateboard
  • 15.30-17.30: Prova på Studiefrämjandets musikverksamhet
  • 17.00-17.30: Uppvisning av Örebro skateboard
  • 17.30-19.00: Graffitimålning
  • 17.30-18.00: Ulrik Munther på scen
  • 18.00-18.30: Uppvisning av Dancemania
  • 18.30-19.00: Mohelá på scen

DJ och konferencier under kvällen är Zack Liljeberg.

Ica Maxi Kumla sponsrar evenemanget med grillat.

Sveriges skateboard-elit på plats
Television Skateboard Company kommer att finnas på plats med flera av deras teamåkare, som tillhör den absoluta Sverige-eliten på skateboard samt några av Europas bästa skateboardåkare med fina resultat i stora tävlingar både nationellt och internationellt. Se dem åka i den nya skateparken och passa på att få tips från riktiga proffs!

Om Ulrik Munther
Ulrik Munther slog igenom år 2009 när han vann Lilla Melodifestivalen med sitt bidrag ”En vanlig dag”. Han har sedan dess bland annat deltagit i Melodifestivalen åren 2012 och 2013, där han kom på tredjeplats båda åren. Han ingick även i den fiktiva supergruppen "Björnzone" som framförde mellanakten "Still the One" i finalen av Melodifestivalen 2024.

Ulrik har även turnerat runt i både Norden som USA och släppt fyra album. Hans senaste album ”Put Your Self Out There” släpptes år 2021 som handlar om att våga släppa taget och utmana sig själv.

Om Mohelá
Mohelá är en hiphop artist från Stockholm. Han släppte sin debutsingel ”Lotta och Sanna” under november 2021, som snabbt fick spridning på plattformen TikTok. Låten kom även med på Spotifys ”Topp 50-Sverige” och klättrade kort därefter upp på en andraplats i Sverige. Han har också släppt låtar som ”Ingen Annan” och ”Rädda mig”.

Praktisk information
Gå eller cykla gärna till evenemanget om du har möjlighet. Närmsta bilparkering hittar du intill Kumlaby skola på Korstagatan 1.

Du kan även ta bussen och hoppa av på hållplats "Klockarbacken" och därifrån gå cirka 700 meter för att komma till evenemanget.


Evenemanget är en ungdomsfestival och aktiviteterna är riktade mot ungdomar, men alla är förstås välkomna!

Evenemanget är ett drogfritt evenemang. Civilförsvaret och ordningsvakter kommer att närvara under hela evenemanget.

Datum
Tid
till
Plats
Intill nya Skateparken på Kumlabyfältet
Adress
Korstagatan 1, Kumla
Kostnad
Fri entré
Ålder
Alla åldrar välkomna
Arrangör
Kumla kommun
Telefon
019-58 80 00
E-post
servicecenter@kumla.se