Gå till innehåll
Datum
Tid till

Valborgsfirande och MC-kortege

Varmt välkommen att fira Valborg i Kumla! Traditionsenligt kommer vi att starta kvällen med att samla en hel massa härliga MC-åkare på torget, som sedan ger sig iväg i den årliga kortegen och vi fortsätter sedan firandet med tivoli, roliga aktiviteter och braständning i Kumla stadspark.

Från kl. 16.00 bjuder Kumla Promotion alla MC-åkare på kaffe och bulle, som serveras utanför Sveas café på Kumla torg. Självklart är alla varmt välkomna till torget och se alla fina motorcyklar och vinka av dem när de ger sig iväg.

Kl. 18.00 öppnar vi upp tivolit i stadsparken, intill Sjöparkens växthus! På plats finns även scouterna med roliga aktiviteter och det erbjuds ponnyridning. Restaurang Goda Rum tar sig ut i parken och säljer wraps, dryck och nybakade kanelbullar och har sedan restaurangen öppen till sent. Restaurang Sjösidan håller också öppet kl. 17.00-23.00 med musikunderhållning senare på kvällen.

Kl. 18.00 lämnar även alla MC-åkare Kumla torg och åker nordlig riktning via Vattugatan, Trädgårdsgatan och Drottninggatan för att sedan svänga söderut på Kungsvägen och vidare mot Hallsberg i den traditionsenliga kortegen.

Kl. 20.00 inleder vi programmet från amfiteatern intill Sjöparkens växthus, som bland annat innehåller dans av Kulturskolans elever, tal till våren av Christian Liljenhed och vackra vårsånger. Alla barn kommer även att bjudas upp på scenen för att tillsammans med Ida sjunga två sånger, som man kan lyssna och träna på genom att klicka på länkarna nedan.

"Våren kommer till vår fröjd"
"Genom eld och vatten"

Efter scenprogrammet tänder scouterna brasan ute på flotten i Parksjön och tivolit är igång till kl. 22.00.

Varmt välkomna hela familjen!


Datum
Tid
till
Plats
Kumla torg och Kumla stadspark
Adress
Torget 1 och Kyrkogatan 45, Kumla
Kostnad
Gratis, tivolit kostar pengar
Ålder
Alla är välkomna
Arrangör
Kumla kommun och Kumla Promotion
Telefon
019-58 80 00 (kommunens Servicecenter)
E-post
servicecenter@kumla.se