Gå till innehåll
Datum
Tid

Små vänner, stora upptäckter-Nationell filmvecka

Teckad bäver och råtta

Filmvisning på Kumla bibliotek för barn från 3 år.

Vi visar fem kortfilmer utan tal och text. Tid: 30 minuter.

Bävern
På seglats i sitt vackra träskepp stöter musen på en bäver strandad på en öde ö. Musen räddar den skeppsbrutne bävern, men bävern var nog hungrigare än vad musen hade räknat med.

Blåsfisken
I ett hav fyllt av stora, läskiga fiskar måste den lilla blåsfisken låtsas vara stor och stark för att överleva. Men är de andra fiskarna verkligen så otäcka som de ser ut?

Sevanik
Sevanik är en liten drake som bor i en sjö med ett fluffigt moln. En dag när de två vännerna utforskar världen utanför sjön blir draken biten av en mygga. Bettet sätter igång ett överraskande oväder.

Solrosen
Dagen gryr och det är full fart på solrosfarmen. När de andra solrosorna gör morgongympa ligger en kvar och drar sig. Istället är den uppe på natten med stjärnor och nattdjur.

Vad finns i lådan?
Piloterna ska transportera en stor låda. Vilket djur gömmer sig däri? Lådan får åka flygplan, båt, tåg, buss och till sist cykel. Vem är det som väntar på paketet på andra sidan?

Nationell Filmvecka är ett initiativ från BUFF Malmö Filmfestival, som arbetar för att stärka barn- och ungdomsfilmen och höja dess status i Sverige. Arbetet med Nationell Filmvecka är en del av detta. Med filmveckan vill BUFF lyfta fram de filmer som tar sin unga målgrupp på allvar, som berättar med ett ungt perspektiv och gör att barn och unga känner sig sedda och representerade.

Datum
Tid
Plats
Kumla bibliotek
Adress
Parkgatan 14, Kumla
Kostnad
Fri entré. Gratisbiljetter på Kumla bibliotek från och med 2 mars.
Arrangör
Kumla bibliotek - Kumla kommun
Telefon
019-58 81 90
E-post
bibliotek@kumla.se