Gå till innehåll
Datum
Tid

Biejvve bájttá - Solen skiner

Person ligger på renfäll i skog och lyssnar på en liten ren-docka.

Foto: Zita Marias

“I en magisk musikteater för barn mellan 0–5 år av och med Elin Teilus, får barnen möta samerna och deras land Sápmi.

Välkommen in i kåtan där vi tillsammans går på upptäcks färd med hjälp av sagans värld i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik, Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan,Haren och Biernna - björnen kommer också på besök och vi lär oss att jojka - det samiska sättet att sjunga på.Kom med!

Biejvve bájttá - Solen skiner är en interaktiv föreställning där barnen får möjlighet att ta del av vår urfolk. Vi lär oss några lulesamiska ord, jojkar och upplever den samiska kulturen. Föreställningen vill också förmedla den djupa, respektfulla relationen med naturen och allt levande som den samiska traditionen bär.

Datum
Tid
Plats
Kumla bibliotek
Adress
Parkgatan 14, Kumla
Kostnad
40 kr för barn, en medföljande vuxen gratis. Biljetter på Kumla bibliotek från och med 6 april.
Arrangör
Kumla bibliotek - Kumla kommun
Telefon
019-58 81 90
E-post
bibliotek@kumla.se